Paleolit receptek
Hagyományos halászlé belsőségekkel
Hozzávalók 8 főre:
• 2 kg ponty
• 1 kg halaprólék
• 1 kg keszeg
• 1 kg belsőség (ikra, haltej)
• 50 dkg vöröshagyma
• 25 dkg lecsó
• pirospaprika
• só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 8 főre:
• 2 kg ponty
• 1 kg halaprólék
• 1 kg keszeg
• 1 kg belsőség (ikra, haltej)
• 50 dkg vöröshagyma
• 25 dkg lecsó
• pirospaprika
• só
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés:
A megtisztított pontyot felszeleteljük. A szeleteket félretesszük. A kevésbé értékes részeket (fej, csontok stb.) a halaprólékkal és a keszeggel alaposan megmossuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lecsót. Megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön jó erős alaplét főzünk belőle. Átpasszírozzuk. Megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a pontyszeleteket és a belsőségeket. Ha szükséges, adunk hozzá még sót, majd fedővel letakarva, annyi idő alatt, amennyi alatt a hal és a belsőség megpuhul (10-15 perc), készre főzzük. A tűzről levéve azonnal, forrón tálaljuk.
A halászlé nálunk egyértelműen a karácsony egyik elengedhetetlen étele. Akkor szeretünk nekilátni, ha sikerül egy ebéd erejére végre összetrombitálni a családot, mert halászléből nem lehet keveset főzni.
Szabó Anita receptje