Paleolit receptek

Hagymás-sonkás bagett

2020.05.14 14:20
Hagymás-sonkás bagett

Hozzávalók 4 személyre:
• 5 tojás
• 15 dkg reszelt cukkini
• 5 dkg blansírozott mandulaorlemény
• 2,5 dkg kókuszliszt
• 1 dkg lenmagliszt
• 1,5 dkg útifumaghéjliszt
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. borkosav
• 1 csapott tk. só
• 4 ek. kókuszolaj
• 1 kis fej mogyoróhagyma
• 3 szelet angolszalonna

Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés


Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a cukkinit.
A száraz hozzávalókat külön tálban keverjük ki, majd hozzáöntjük a tojásos cukkinihez.
Miután jól elkevertük, hozzáadhatjuk a kókuszolajat.
Míg hűtőben pihentetjük 30 percet, addig az apró kockákra vágott hagymát és szalonnát pici kókuszolajon összepirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és légkeverésre kapcsoljuk.
A hűtőből kivett tésztát elkeverjük a kihűtött töltelékkel, majd vizes kézzel bagettet formálunk, amit a kiolajozott sütőformába helyezünk.
200 fokon 5 percig sütjük, majd további 35 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.

Nagyon szeretjük az eleve töltött, 2 in 1 uzsonnamegoldásokat. Nincs szükség több réteg szendvicsbetétre és csomagolásra, ezenkívül nagyon praktikus iskolai kirándulások alkalmával, mert a szendvics nem ázik el a zöldségektől a nap végére. Változatos a felhasználhatósága: dobhatunk bele spenótleveleket aszalt paradicsommal, de nagyon jól megállja a helyét önmagában a tésztába kevert, tésztára reszelt sajttal is (amennyiben fogyasztjuk).

Sinka Judit receptje