Hozzávalók 4 személyre:
• 4 aszalt gyümölcslap (5x10 cm)
• 10 dkg főtt gesztenye vagy natúr gesztenyemassza
• 2 dkg mazsola vagy szárított datolya
• pár csepp citromlé
• ½ dl kókusztej
• ¼ kk. őrölt fahéj
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A 4 gyümölcslapot alufóliára vagy sütőpapírra terítjük. A gesztenyét, a mazsolát, a citromlevet, a kókusztejet és a fahéjat botmixerrel puhára, krémesre keverjük. Akkor megfelelő a krém állaga, ha nem folyós, ugyanis a lapokat töltés után majd szeletelni kell.
A krémmel megkent gyümölcslapokat óvatosan feltekerjük a fólia segítségével. Érdemes egy kicsit előhűteni a tekercseket, hogy könnyebben szeletelhetővé váljanak. A végeredmény sok apró, ízletes csigabiga lesz.
Tipp: Gránátalmamagokkal díszítve különösen mutatós!
Bio- és paleoboltokban is készen kapható aszalt gyümölcslapokból pillanatok alatt készíthetünk különféle színű és ízű bonbonokat, finomságokat. Az aszalványok és a gesztenye együtt igazi ízkavalkádot alkotnak.
Sinka Miléna receptje