Paleolit receptek

Gyümölcskehely

2017.03.09 15:05

Hozzávalók 4 személyre:

A gyümölcspüréhez:
- 20-20 dkg eper, érett egres, korai meggy a díszítéshez
- 1-1 ek. konjac liszt
A habhoz:
- 4 dl kókusztejszín
- 2 ek. eritrit

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

Elkészítés:

A kétféle gyümölcsöt turmixoljuk össze és egy-egy edényben külön-külön keverjük össze a konjac liszttel. 
Hagyjuk a gyümölcsöket legalább 15 percig állni, amíg besűrűsödik a püré. 
Közben habszifonba töltsünk 4 dl kókusztejszínt.
A hab elkészítéséhez 2-3 hab patronra lesz szükségünk.
A patronok becsavarásakor hagyjuk állni minden egyes alkalommal a szifont. A szikon fejre és talpra állításával fokozzuk a hatást. Fontos, hogy az összeállításig hagyjuk a habszifont állni.
Rétegezzük a hozzávalókat - hab, eperpüré, hab, egrespüré, hab. 
Díszítésként tegyünk a tetejére meggy szemeket és hidegen kínáljuk.

 

A konjac (ördögnyelv) liszt kiválóan alkalmas arra, hogy hidegen sűrítsünk vele. Ezt a tulajdonságát kihasználva hőkezelés nélkül is tudunk "lekvárt" készíteni. Remek desszertet varázsolhatunk igen rövid idő alatt, különösen, ha a különböző gyümölcsöket rétegezzük és közé kókusz tejszínhabot teszünk. Idénynek megfelelő, illetve mélyhűtött gyümölcsöket is választhatunk. Kizárólag a hab igényel külön édesítést.