Paleolit receptek
Gyümölcskehely
Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcspüréhez:
- 20-20 dkg eper, érett egres, korai meggy a díszítéshez
- 1-1 ek. konjac liszt
A habhoz:
- 4 dl kókusztejszín
- 2 ek. eritrit
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcspüréhez:
- 20-20 dkg eper, érett egres, korai meggy a díszítéshez
- 1-1 ek. konjac liszt
A habhoz:
- 4 dl kókusztejszín
- 2 ek. eritrit
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A kétféle gyümölcsöt turmixoljuk össze és egy-egy edényben külön-külön keverjük össze a konjac liszttel.
Hagyjuk a gyümölcsöket legalább 15 percig állni, amíg besűrűsödik a püré.
Közben habszifonba töltsünk 4 dl kókusztejszínt.
A hab elkészítéséhez 2-3 hab patronra lesz szükségünk.
A patronok becsavarásakor hagyjuk állni minden egyes alkalommal a szifont. A szikon fejre és talpra állításával fokozzuk a hatást. Fontos, hogy az összeállításig hagyjuk a habszifont állni.
Rétegezzük a hozzávalókat - hab, eperpüré, hab, egrespüré, hab.
Díszítésként tegyünk a tetejére meggy szemeket és hidegen kínáljuk.
A konjac (ördögnyelv) liszt kiválóan alkalmas arra, hogy hidegen sűrítsünk vele. Ezt a tulajdonságát kihasználva hőkezelés nélkül is tudunk "lekvárt" készíteni. Remek desszertet varázsolhatunk igen rövid idő alatt, különösen, ha a különböző gyümölcsöket rétegezzük és közé kókusz tejszínhabot teszünk. Idénynek megfelelő, illetve mélyhűtött gyümölcsöket is választhatunk. Kizárólag a hab igényel külön édesítést.