HOZZÁVALÓK 10 közepes méretű tortácskához:
A tésztához:
• 5 szobahőmérsékletű tojás
• 12 dkg kókuszreszelék
• 7 dkg kókuszliszt
• 5 dkg gesztenyeliszt
• 4 dkg őrölt dió
• 8 dkg eritrit
• 2 ek. kókuszzsír
A krémhez:
• 10 dkg fekete ribizli
• 5-8 levél friss citromfű
• 1 tk. étkezési zselatin (2 g)
A díszítéshez:
1 dl sűrű kókusztej vagy kókuszkrém
A tojásokat habosra verjük. A liszteket és az eritritet külön összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a tojáskeverékhez, végül pedig a kókuszzsírt is hozzákeverjük. A tésztát 10 darab kis torta- vagy muffinformába töltjük, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezalatt előkészítjük a krémet: a fekete ribizliből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk a friss citromfűvel, majd egy lábasban folyamatos kevergetés közben felmelegítjük, és langyos (kézmeleg) hőmérsékletnél belekeverjük a zselatint is. Végül hozzáadjuk az egész ribizliszemeket, és kihűtjük a krémet. Díszítéskor a ké- pen látható módot alkalmazzuk: a minitorták szélére sűrű kókusztejet vagy -krémet csorgatunk, a közepére pedig egy-egy evőkanálnyi gyümölcszselét halmozunk.
tipp: A fehér kókuszkrémre mutatós élénkzöld mintát varázsolhatunk, ha egy csipetnyi matchatea-port kikeverünk kb. 1 teáskanál kókusztejben, és süteményes villa segítségével apró mintákat húzunk vele a fehér kókusztej tetejére.
Posta Renáta receptje