Paleolit receptek

Gyömbéres-narancsos sütőtökpite

2016.11.24 17:14

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:

- 2 M-es tojás
- 5,5 dkg tápiókaliszt
- 3 dkg kókuszliszt
- 1 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg eritrit
- 2 ek. kókuszolaj

A sütőtökkrémhez:

- 50 dkg sült sütőtök
- 3 tojás
- 2 ek. eritrit (opcionális, a sütőtök édességétől függően)
- 1 narancs leve
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

 

Elkészítési idő: 

60 perc + pihentetési idő

 

Elkészítés:

A sütőtököt felszeleteljük, és a sütőlapra helyezve megsütjük. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és gombócot formálunk belőle, amelyet legalább fél órát pihentetünk a hűtőben folpackba csomagolva. A tésztát a hűtőből kivéve átgyúrjuk, majd kiolajozott piteformába nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megkérgesítjük. A kihűlt sült sütőtököt összekeverjük a krém többi hozzávalójával, majd az elősütött pitetésztára halmozzuk. Ezt követően 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

 

A tél sokoldalúan felhasználható zöldsége a sütőtök. Gyömbéres-narancsos fűszerezése átmelenget bennünket a fagyos napokon.