Paleolit receptek
Gyömbéres-narancsos sütőtökpite
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 2 M-es tojás
- 5,5 dkg tápiókaliszt
- 3 dkg kókuszliszt
- 1 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg eritrit
- 2 ek. kókuszolaj
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 2 M-es tojás
- 5,5 dkg tápiókaliszt
- 3 dkg kókuszliszt
- 1 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg eritrit
- 2 ek. kókuszolaj
A sütőtökkrémhez:
- 50 dkg sült sütőtök
- 3 tojás
- 2 ek. eritrit (opcionális, a sütőtök édességétől függően)
- 1 narancs leve
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 1 tk. reszelt narancshéj
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítési idő:
60 perc + pihentetési idő
Elkészítés:
A sütőtököt felszeleteljük, és a sütőlapra helyezve megsütjük. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és gombócot formálunk belőle, amelyet legalább fél órát pihentetünk a hűtőben folpackba csomagolva. A tésztát a hűtőből kivéve átgyúrjuk, majd kiolajozott piteformába nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megkérgesítjük. A kihűlt sült sütőtököt összekeverjük a krém többi hozzávalójával, majd az elősütött pitetésztára halmozzuk. Ezt követően 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A tél sokoldalúan felhasználható zöldsége a sütőtök. Gyömbéres-narancsos fűszerezése átmelenget bennünket a fagyos napokon.