Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg vákuumcsomagolt főtt gesztenye vagy ugyanennyi natúr massza
- 1 póréhagyma
- 1 nagyobb fehérrépa vagy paszternák
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
- 2 tk. őrölt gyömbér
- ½ citrom kifacsart leve
- 2-3 ek. olívaolaj vagy kókuszolaj
- frissen őrölt fekete bors, tengeri só ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A póréhagymát, a fehérrépát, a gyömbérport és a fokhagymát egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy épp ellepje őket. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 20-25 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, és további 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről, és pár percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és az olajat, majd botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, tálaláskor pedig frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal díszítjük.
Ehhez az ízletes és különleges leveshez akár magunk is gyűjthetünk és süthetünk szelídgesztenyét, de természetesen a vákuumcsomagolt vagy fagyasztott gesztenye is megfelel, sőt még natúr gesztenyemasszából is tökéletesen működik.