Hozzávalók 2 személyre:
• 2 db filézett csirkecomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 ek. erős darált paprika
• 2-3 ek. paleolaj
• 20 dkg bacon szalonna csíkokra vágva
• 30 dkg gomba
• 30 dkg brokkoli
• 1/2 szódabikarbóna
• 1 db új zöldhagyma
• 1/4 kaliforniai paprika csíkokra vágva
• petrezselyem 5-6 szál
• 1 ek. totu krém
• 1 ek. parmezán sajt
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítás után a darált paprika, só, bors és az olaj keverékkel jól bedörzsöljük, állni hagyjuk, bőrüket óvatosan fellazítjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, szódabikarbónás, enyhén sós vízben megfőzzük, akkor jó, ha a villa belemegy a szárába, majd leszűrjük és hideg vízbe rakjuk hűlni. A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk, 2-3 evőkanál olajon a bacon szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk a gombát a karikára vágott újhagymát, zsírjára lesütjük. Rászórjuk fűszereket, petrezselymet, a csíkokra vágott paprikát jól átkeverjük, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a totu krémet, a parmezánt, kontaktgrillben körülbelül 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. A maradék zöldségekkel tálaljuk.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/