Hozzávalók 4 személyre:
A páchoz:
• 1 evőkanál dijoni mustár
• chili paprika ízlés szerint
• 1/2 teáskanál örölt kömény
• 1 teáskanál fokhagymapor
• ízlés szerint só
• ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
• 2 evőkanál peleolaj
A grillezett zöldség salátához:
• 3 db kápia paprika
• 3 db kicsi padlizsán(fehér,kék)
• 4 db baby cukkini (sárga,zöld)
• 5 db gomba
• 2 db aszalt paradicsom csíkokra vágva
• 4 gerezd fokhagyma
• friss oregánó
• friss rozmaring
• friss kakukkfű
• 2 dl olívaolaj
• 2 dl fehérborecet
• ízlés szerint só
• ízlés szerint bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverem, a tarjákat jól bekenem, hűtőbe rakom minimum 2 órára, felhasználásig. A megmosott kápia paprikát 180 fokra előmelegített sütőben feketére sütjük (kb. 40 perc) tálba rakjuk lefedjük, majd a bőrét lehúzzuk, csíkokra szaggatjuk. Amíg a paprika sül a padlizsánt, cukkinit megmossuk hosszában szeleteljük, sózzuk és állni hagyjuk. A gombát megtöröljük, szeletekre vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk. Majd konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk a zöldségeket, mindkét oldalukat peleolajjal vékonyan lekenjük és kontakt grillben készre sütjük. Az elkészült zöldségeket, a fokhagymát egy tálba halmozzuk, ráöntjük az olajat az ecetet, a zöldfűszereket, az aszalt paradicsom csíkokat, sózzuk, borsozzuk, óvatosan összekeverjük, letakarjuk és 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. A tarjákat a kontakt grillben készre sütjük. A grillezett salátával kínáljuk. A saláta önmagában is nagyon finom, gazdagítva paleo mozzarellával és paleo kenyérrel.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/