Paleolit receptek

Grillezett padlizsánhajó paradicsomsalátán, zelleres mártással

2017.09.15 11:15

Hozzávalók 4 személyre:
A szószhoz:
- 1 dl sűrű kókusztej (pl. Cocomas vagy konzerves)
- 1 ek. frissen aprított zellerlevél
- 10 csepp zöld Tabasco szósz
- só ízlés szerint

A salátához:
- 4 közepes padlizsán
- só ízlés szerint
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 50 dkg paradicsom

Elkészítési idő: 30 perc



Elkészítés:
A szósz hozzávalóit habverővel összekeverjük, és tálalásig behűtjük. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, a húsát pedig kockásra vagdossuk. Alaposan meghintjük sóval, ½ órán át hagyjuk levet ereszteni, majd leöblítjük, és bedörzsöljük az olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe tolva grill funkción kb. 20 perc alatt krémesre sütjük. A paradicsomot közben felkarikázzuk, és tányérokra rendezzük. A középére ültetjük a grillezett padlizsánhajókat, és megkenjük ízlés szerint a szósszal.

A saláta minden évszakban tökéletes egytálétel lehet A nyers zöldségekhez, gyümölcsökhöz grillezett, sült, párolt zöldségeket is keverhetünk. Az öntet minősége is rengeteget számít, mustárral, karakteres fűszerekkel, fokhagymával, leheletnyi édesítővel sokat lehet lendíteni az összhatáson.

grillezett padlizsánhajó