Paleolit receptek
Grillezett makréla mustármártással
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb, konyhakész makréla
- 2 ek. olívaolaj
- só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb, konyhakész makréla
- 2 ek. olívaolaj
- só
A mártáshoz:
- 5 dkg dijoni mustár
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- só, bors
- ½ kk. darált erős paprika
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A makrélákat kívül-belül megsózzuk, bekenjük olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Mialatt sül a hal, elkészítjük a mártást, amihez alaposan kikeverjük az összetevőket. A kész halat tálra tesszük, megöntözzük a mártással, és frissen tálaljuk. Mivel a makréla igen karakteres ízű hal, ideális köret lehet hozzá egy könnyű, citromos saláta.
A képen nori lapon (szárított algalap, melybe a szusit tekerik) tálaltuk a makrélát, de természetesen e nélkül is látványos fogást készíthetünk.