Paleolit receptek
Grillezett füge mézzel és rózsavízzel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db nagy lila füge
• 1 ek. rózsavíz
• 1 ek. méz
• a tálaláshoz pár szem pirított dió
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db nagy lila füge
• 1 ek. rózsavíz
• 1 ek. méz
• a tálaláshoz pár szem pirított dió
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
A fügéket kettévágjuk, vagy a tetejükön mindkét irányban bemetsszük (mindkét módon lehet tálalni), s tűzálló tálba helyezzük őket. A rózsavizet simára keverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a fügéket. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a fügéket kb. 10 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk az édességet, a pirított dióval megszórva.
Ez a könnyű desszert a kelet varázsát idézi. Rózsavíz helyett lehet vaníliával, narancshéjjal, fahéjjal is készíteni. Ha valaki igényli, kókusztejszínhabbal is tálalhatjuk neki.
Mezei Elmira receptje