Paleolit receptek

Göngyölt sertéstarja baconbe tekert zöld spárgával

2022.02.10 10:47
Göngyölt sertéstarja baconbe tekert zöld spárgával

Hozzávalók 2 személyre:
• 4 szelet tarja vékonyra klopfolva
• 4 szelet sonka
• 4 szelet kesudió "lágy sajt"
• 2 dkg cheddar, durvára reszelve
• frissen őrölt Himalája só
• frissen örőlt színes bors

A körethez:
• 1 csomag zöld spárga
• 8 szelet bacon szalonna
• 1 teáskanál ghee / kókuszzsír

Elkészítés:

A tarja szeleteket, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, két szelet hús szélét fedésbe hozzuk, ráhelyezzük a sonkát és a közepére a kesudió "lágy sajt" szeleteket, majd a reszelt cheddar sajtot halmozzuk, felgöngyöljük, mint a piskóta tekercset, fóliába tekerjük, mint a szaloncukrot, végeit ellentétesen összecsavarjuk, egy edénybe rakjuk a tekercseket és 40 percig fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Közben elkészítjük a köretet . 
A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. 2 szálat betekerünk 2 szelet bacon szalonnába, majd vékonyan kivajazott tepsibe lerakjuk. Pici vizet öntünk alá. Fóliával lefedjük, kb. 25 percig 180 fokon pároljuk. Majd levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pár percig pirítjuk. A  tekercsekről a fóliát eltávolítjuk, majd két ujjnyi kókuszzsíron minden oldalát átsütjük. A tarját a zöld spárgával kínáljuk.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/