Paleolit receptek

Gombás-zöldhagymás „quiche”

2017.10.13 11:25

Hozzávalók 4 személyre:
- 8 tojás
- 6-8 csiperke tisztítva, szeletelve
- 2 újhagyma karikára vágva
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- ½ tk. sütőpor
- tengeri só ízlés szerint
- frissen őrölt feketebors
- aprított petrezselyem a díszítéshez

Elkészítési idő: 45 perc



Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy kb. 23-25 cm átmérőjű pitetészta sütőformát (én üveget használok). A tojásokat gépi habverővel kb. 2 percig verjük, majd beletesszük az összes többi előkészített hozzávalót. Egy kevés petrezselyem is kerülhet bele, a többit viszont hagyjuk meg a díszítéshez. Összekeverjük, aztán a sütőformába öntjük őket.
Ezután betoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul (kb. 30 perc). Ha nagyon pirul a teteje, nagyjából a sütési idő felénél alufóliával takarjuk le. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hidegen, melegen és langyosan is nagyon finom.

Omlettnek is nevezhetnénk ezt az ételt, de én bátorkodtam a „quiche” nevet használni, hiszen majdnem ugyanúgy készül, mint az eredeti francia tojáslepény, leszámítva a pitetésztával való babrálást, fogyasztáskor pedig az extra kalóriákat. Akármilyen zöldséggel, sonkával, kolbásszal és a legkülönfélébb fűszerezéssel elkészíthető: én most egy nagyon egyszerű, gombás verziót mutatok be. Bármely főétkezéshez vagy akár kisétkezéshez kiválóan illik, egy adag salátával pedig bőségesen jól is lakhatunk vele.

gombás-zöldhagymás-quiche