Paleolit receptek

Gombás-májas töltött libanyak

2022.07.21 14:00
Gombás-májas töltött libanyak

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 libanyakbőr
• 30 dkg darált liba / kacsahús (kacsamell csík)

• 3 maréknyi szárított vegyes gomba(áztatva)
• 4 ek. szárított  leveszöldség (áztatva)
• 20 dkg liba-, kacsa- vagy csirkemáj
• 2 főtt tojás
• 2 ek. NoCarb daramix / cassava dara
• 3 db tojás
• 2 tk. vöröshagymapor
• 2 tk. fokhagymapor
• 1 kisebb csokor aprított petrezselyemlevél
• só, bors ízlés szerint
• liba / kacsazsír

 

Köret:
• 1 db lila batáta

• 1 db sárga batáta/sütőtök
• 2 db fehér batáta

 

Elkészítési idő: 45 perc + sütés 90 perc

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálban jól összegyúrjuk kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni. A hűtőből kivéve újra átkeverjük, és betöltjük a nyakbőrbe, a két végét hústűvel lezárjuk vagy összevarrjuk. A fóliát libazsírral lekenjük, rárakjuk a töltött libanyakat, és a fóliát szorosan feltekerjük, a két végét lezárjuk, mint a szaloncukrot. Egy tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, kb. 45-50 percig sütjük 160 fokon. Közben elkészítjük a köretet, a batátákat jól megmossuk, héjastól sós vízben félpuhára főzzük, majd lehűtjük és vastagabb szeletekre szeleteljük. A töltött libanyakról a fóliát eltávolítjuk, szép aranybarnára sütjük. Kivesszük tepsiből, és a visszamaradt pecsenyezsírba belerakjuk a szeletelt batátát is, sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/