Paleolit receptek
Gofri csillagánizsos mandarinlekvárral
Hozzávalók kb. 10 gofrihoz:
• 200 g lisztkeverék (mandula, szezám)
• 3 tojás
• 5 dkg kókuszolaj
• 1 ek. édesítőszer
• só
• 4 dl mandulatej
• 2 kk. konjakliszt
• sütőpor
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók kb. 10 gofrihoz:
• 200 g lisztkeverék (mandula, szezám)
• 3 tojás
• 5 dkg kókuszolaj
• 1 ek. édesítőszer
• só
• 4 dl mandulatej
• 2 kk. konjakliszt
• sütőpor
Elkészítés:
A tojás sárgáját elkeverjük az édesítővel, a kókuszolajjal, a sóval, hozzáadjuk a liszteket és a sütőport, majd állandó keverés közben hozzáöntjük a tejet.
A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és gofrisütőbe adagolva megsütjük.
A csillagánizsos mandarinlekvárhoz:
• 5-6 kisebb mandarin (kb 2,5-3 dl pürésítve)
• ½ kk. őrölt csillagánizs
• 1 csipet só
• 1 kk. konjakliszt
• e ritrit ízlés szerint
Elkészítés:
A mandarinokat megtisztítjuk és egy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a csillagánizst, a sót, a konjaklisztet, és pár perc alatt összefőzzük. Amikor készen van, megkóstoljuk, és ha szükséges, eritrittel édesítjük.
Tipp:
Ha már a gofri fele kisült, a megmaradt masszához sót, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát, esetleg egy kis parmezánt keverhetünk, és kész is a kenyeret helyettesítő sós gofri. Fogyaszthatjuk lekvárral vagy sült baconnal és tojással, esetleg halpástétommal.
NoCarb recept