Paleolit receptek

Gesztenyés képviselőfánk

2020.04.09 14:47
Gesztenyés képviselőfánk

Hozzávalók 24 darabhoz:
A tésztához:
• 15 dkg nyílgyökérliszt
• 10 dkg kókuszolaj
• 12,5 dkg víz
• 4 L-es tojás
• só

A krémhez:
• 25 dkg natúr gesztenyemassza
• 20 dkg ToTu krém
• 5 dkg eritrit
• 1 dkg por vagy 6 lap zselatin
• 1/2 dl víz


A habhoz:
• 2 dl kókuszkrém
• 2 dkg eritrit

 

Elkészítési idő: 50 perc


Elkészítés:
A vizet a kókuszolajjal nagy lángon felmelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a sóval elkevert nyílgyökérlisztet. Fakanállal addig keverjük a masszát a tűz fölött, amíg el nem válik az edény falától, és a felületén vékony, filmszerű réteg nem keletkezik. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is. Amikor szép, sárga, egyenletes masszává válik, sütőpapíros lemezre teáskanálnyi halmokat teszünk belőle. Egy lemezre kilencet tegyünk, jó távol egymástól, mivel sütés közben a tészta megnő. 225 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra visszavéve további 15-20 percig. Kihűtjük, és levágjuk a kalapját. Az alsó részbe 15-ös csillagcsőrrel ellátott habzsák segítségével betöltjük a gesztenyekrémet, amihez a vízben kis lángon feloldjuk a zselatint. A gesztenyemasszát összekeverjük a ToTu krémmel és az édesítővel, végül a feloldott zselatinnal is. Erre nyomjuk az édesítővel ízesített, kemény habbá felvert kókuszkrémet, amire visszatesszük a levágott tésztadarabkát.

Nagyon dekoratív és közkedvelt édesség a képviselőfánk, amelynek a paleováltozata télen gesztenyekrémmel, nyáron gyümölcsös, vaníliás változatban is készülhet. Ha nem szeretnénk a töltelék elkészítésével külön időt tölteni, akkor akár egy gombóc készen kapható, cukor- és tejmentes fagylalttal is megtölthetjük.

Szabó Anita receptje