Paleolit receptek
Gesztenyés-kávés kocka pisztáciával
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 4 tojás
• 10 dkg gesztenyeliszt
• 5 g sütőpor
• 5 dkg eritrit
• 2 dkg pisztácia a díszítéshez
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 4 tojás
• 10 dkg gesztenyeliszt
• 5 g sütőpor
• 5 dkg eritrit
• 2 dkg pisztácia a díszítéshez
A krémhez:
• 2 dl kókusztej
• 5 ek. eritrit
• 2 ek. étkezési zselatin
• 2 eszpresszókávé
• 15 dkg natúr gesztenyemassza
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra. Felverjük a tojásokat, majd sorban hozzájuk adjuk a többi hozzávalót is a pisztácia kivételével. A tésztát ezután egy sütőlemezre vagy formábaöntjük, és egyenletesen elsimítjuk. 175 fokon 15 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet: egy lábasban felmelegítjük a kókusztejet, feloldjuk benne az eritritet, és ha már kézmeleg, hozzákeverjük a zselatint, majd az eszpresszót is. Beletesszük a kisebb darabokra tört gesztenyemasszát, és összeturmixoljuk. A megsült tésztalapra rátöltjük az elkészített krémet, megszórjuk felaprított pisztáciával, és hűtőben kb. 30-40 percen át hagyjuk megdermedni. Ezután kockaformára szeleteljük, és tálaljuk.
Nagyon finom desszert, amelynek a krémjét a frissen főzött eszpresszókávé karamelles-gesztenyés ízvilágúvá varázsolja.
Posta Renáta receptje