Paleolit receptek

Gesztenyés golyó

2016.12.15 16:12

Hozzávalók 8 személyre:

- 30 dkg natúr gesztenyemassza
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- cukormentes meggybefőtt

A bevonáshoz:
- 15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé

- 1 ek. kókuszolaj

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

A golyók hozzávalóit - a meggybefőtt kivételével - egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi halmokat lapítunk szét a tenyerünkben, a közepükbe meggyet teszünk, és golyóvá formáljuk, majd 10 percre hűtőszekrénybe tesszük őket.
Ezalatt a bevonáshoz az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A golyókat a csokoládéba mártogatjuk, a legegyszerűbb fogvájóra tűzve. Sütőpapíros tányérra rakosgatjuk őket. Nem baj, ha a tetejükön ott marad a fogvájó nyoma, díszítéskor majd úgyis eltüntetjük. Kis időre, amíg a csokoládé megszilárdul a golyókon, ismét hűtőbe tesszük őket. A megmaradt csokit egy kisebb zacskó sarkába kanalazzuk. Kis lyukat vágunk a csücskébe, majd a megdermedt bombonok tetejére csorgatjuk, a fogvájó hagyta lyukakból kiindulva. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk, és bonbonos papírkosárkákban kínáljuk a golyókat.

Tipp:
Ha nem szeretnénk, hogy az ujjlenyomatunk a bonbokon maradjon, akkor érdemes gumikesztyűt húznunk a kezünkre, mielőtt a sütőpapírról leválasztjuk és a papírkapszlikba rakosgatjuk a golyókat.

Nagyon egyszerű, kevés alapanyagot igénylő, sütés nélkül elkészíthető édesség, amelynek összeállításában nagy segítségünkre lehetnek a család legkisebb tagjai.