Hozzávalók 2 személyre:
• 2 piros héjú alma
• 7 dkg darált dió
• 2 ek. cukormentes sárgabaracklekvár
• ½ narancs kifacsart leve
• 1 tk. reszelt narancshéj
• 1 csipet őrölt fahéj
• 1 csipet őrölt szegfűszeg
• 1 ek. kókuszzsír
A tálaláshoz:
• 1,5 dl sűrű kókusztejszín (erre a célra a Cocomas a legjobb)
• 1 csipet fahéj
• 1 tk. eritrit
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Az almákat kettévágjuk, és egy kis, éles késsel óvatosan kivájjuk a magházukat. Ha nagyon billegnek, akkor az aljukból egy vékony szeletet levágunk, így „talpuk” lesz, és könnyebben megállnak, nem gurulnak ide-oda. A darált diót összekeverjük a lekvárral, a narancslével és -héjjal, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A masszát elosztjuk a négy fél alma között: a mélyedésekbe töltjük, púpozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral, egy-egy morzsányi darabot a betöltött almák tetejére is teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket. Egy csipet őrölt fahéjjal és egy kanál eritrittel felvert Cocomas kókusztejszínnel leöntve tálaljuk.
Mezei Elmira receptje