Paleolit receptek

Füstölt-tarjás-sajtos rakott csirkemell

2021.06.17 15:02
Füstölt-tarjás-sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 50 dkg csirkemell
• 20 dkg bacon
• 15 dkg reszelt Cheddar sajt 

• 15 dkg kockázott bacon szalonna
• 15 dkg füstölt főtt tarja kockára vágva
• 3 db tojás
• 3 ek. ToTu krém extra
• 3 ek. reszelt parmezán
• nyílgyökér liszt (szükség szerint)

 

Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés:
A tepsit kibéleljük a baconszeletekkel, úgy hogy a szélei kilógjanak a formából.  A csirkemellet sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és kb. 20 percig állni hagyjuk. A csirkemellet lisztbe és a parmezános tojásba forgatjuk, és egy réteget a tepsibe helyezünk. Rárakjuk a kockázott bacont, megszórjuk a fele reszelt sajttal. A következő réteg ismét a sajtos csirkemell lesz, majd erre rakjuk a kockára vágott füstölt tarját, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Majd ráöntjük a maradék tojásos parmezánt, majd a lelógó szalonnacsíkokat ráhajtjuk a tetejére. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben az alufóliát levesszük róla, hogy szép ropogósra süljön a teteje. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, hogy könnyebb legyen felszeletelni. Karfiolpürével kínáljuk. Érdemes aszalványokat rakni a forró pürébe, tökéletesen megpuhulnak (paprika, paradicsom, metélőhagyma).

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/