Hozzávalók 4 személyre:
Francia hagymakrémleves
• 2 nagy fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• kókuszolaj
• só, bors
• 6 dl húsleves alaplé
• 2 dl kókuszkrém
• 1 tk kakukkfű
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát felszeleteljük, majd kókuszolajon, sózva, borsozva, pici alaplevet és a kakukkfüvet hozzáadva puhára pároljuk. Nagyjából összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék alaplével elkevert kókuszkrémet. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Vaníliás-fahéjas csiga
• 2 tojás
• 5 dkg hámozott reszelt alma
• 3 dkg eritrit
• 2 dkg tápiókaliszt
• 1,5 dkg kókuszliszt
• 1,5 dkg útifűmaghéj-liszt
• 0,5 dkg konjakliszt
• 1 nagy csipet szódabikarbóna
• 1 kk. vanília őrlemény
• 1 kk. őrölt fahéj
• 2 ek. állati zsiradék
A csiga lekenéséhez:
• 1 tk. vaníliaőrlemény
• 1 tk. őrölt fahéj
• 1 ek. porított eritrit
• 2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük az eritrittel és a reszelt almával. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a zsiradék is. Félre tesszük a hűtőbe pihenni legalább fél órára. Pihenési idő után négy részre szedjük, majd rudakat sodrunk a tésztából olajozott felületen, olajos kézzel. Ezt követően mindkét kézzel, ellentétesen, fent és lent betekerjük a csigákat középre. Akár többször is lekenjük a tésztát, a fahéjas-vaníliás keverékkel, majd 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Rohanó hétköznapokon is tökéletesen megállja a helyét, hisz gyorsan összeállítható. Míg pihen a csiga tésztája, addig elkészíthetjük a levest. Tésztája fagyasztható, így akár a tésztagyúrás és pihentetés ideje is megspórolható.
Sinka Judit receptje