Hozzávalók egy kb. 35 dkg-os kenyérhez:
• 4 L-es/5 M-es tojás
• 7 dkg teljes kiőrlésű szezámliszt
• 7 dkg tápiókaliszt
• 2 dkg útifűmaghéj
• 1 tk. só
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. borkosav
• 2 ek. kókuszolaj
• fokhagyma, ghí és zöldsaláta a kenyérre
Elkészítési idő: 60 perc + hűtési idő
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd tapadásmentes, kb. 10×20 cm-es formába kanalazzuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt a kenyér, szeleteljük, a pirítást követően megdörzsöljük fokhagymagerezdekkel, megkenjük ghível, és friss salátával tálaljuk.
A hagyományos pirítóshoz hasonlóan változatos feltétekkel tálalható.