Hozzávalók 4 személyre:
• 2 ek. kacsazsír
• 10 dkg póréhagyma felkarikázva
• 5 dkg medvehagyma felaprítva
• 30 dkg karalábé kockára vágva
• 10 dkg sárgarépa kockára vágva
• 7 dkg zellergumó (vagy paszternák) kockára vágva
• 8 dl víz
• só és frissen őrölt bors ízlés szerint
• A tálaláshoz 1-1 tk. friss zeller, valamint petrezselyemlevél és snidling finomra aprítva
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Egy magas falú lábasban felforrósítjuk a zsírt, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát és az apróra vágott medvehagymát is. Ezután hozzáadjuk a zöldségkockákat, és rövid ideig folyamatos kevergetés közben kissé megpirítjuk őket. Majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a sót és a borsot. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldséget, majd krémlevessé botmixeljük. Tálalás előtt bőségesen megszórjuk a frissen aprított zöld fűszerekkel.
TIPP: A levest pirított szalonnakockákkal is gazdagíthatjuk tálalás előtt.
Ezt a krémlevest bármikor elkészíthetjük, gyors és tápláló fogás hétköznapi vacsoraként vagy egy tartalmas ebéd első fogásaként is.
Posta Renáta receptje