Paleolit receptek

Fekete kagylós paella

2019.06.27 09:55
Fekete kagylós paella

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg karfiol morzsásra aprítva
• 8 ek. extra szűz olívaolaj
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 tk. füstölt pirospaprika
• 1 tk. édes pirospaprika
• 30 dkg paradicsom nyolcadolva
• 1 ek. friss kakukkfű levelei lecsipkedve
• ½ tk. sáfrány/sáfrányos szeklice
• só, bors ízlés szerint
• 1 kg héjas fekete kagyló
• 1 citrom

Elkészítési idő: 35 perc


Elkészítés:
A karfiolrózsákat kisebb darabokra vágjuk, és aprítógépbe téve rizsállagúvá daráljuk. Felforrósított zsiradékon, közepes-erős hőfokon, folyamatos kevergetés közben összepirítjuk az olívaolajat a fokhagymával, a pirospaprikákkal és a paradicsomszeletekkel, majd hozzáadjuk az előkészített karfiolrizst, a kakukkfüvet, a sáfrányt, és gyakori kevergetés közben kb. 4-6 percig pirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Ha mirelitkagylót vettünk – itthon ez a jellemző −, akkor a kiolvasztás után folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és beleforgatjuk a paellába, majd egy fedőt teszünk rá, és mérsékelt tűzön kb. 4 percig hagyjuk összepárolódni az alapanyagokat. Tálalás előtt alaposan átkeverjük az ételt, és frissen aprított petrezselyemmel szórjuk meg. Néhány szelet citrommal tálaljuk.

Izgalmas fűszerek, illatok és roppanós karfiolrizs egészséges kagylóraguval egybesütve. Érdemes kipróbálni ezen a nyáron!

TIPP: A paradicsomról az előkészítés során leszedhetjük a héját, ha nem szeretünk vele találkozni ilyen ételekben.

Posta Renáta receptje