Paleolit receptek

Fahéjas almaleves

2017.07.06 11:30

Hozzávalók 4 személyre:
- 5 nagy alma
- 8 dl víz
- 4 ek. eritrit
- 1 érett avokádó
- 1 citrom leve
- 2 kk. fahéj

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
4 almát meghámozunk és összevágunk. Beletesszük a vízbe, hozzáadjuk az eritritet és a fahéjat, majd 3-4 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és várunk vele, hogy egy picit kihűljön.
Hozzáadjuk az avokádót és a citrom levét, aztán merülőmixerrel pürésítjük.
A megmaradt 1 almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük.
Hidegen tálaljuk.

Az alma óriási előnye, hogy egész évben kapható és ezerféleképpen felhasználható gyümölcs. Meleg nyári napokon ínycsiklandozó, hűsítő levest varázsolhatunk belőle.

fahéjas almaleves