Paleolit receptek

Expressz szörp háromféle bogyós gyümölcsből

2019.08.08 09:56
Expressz szörp háromféle bogyós gyümölcsből

Hozzávalók 4 személyre:
• 1-1 marék friss, jó érett szezonális bogyós gyümölcs (pl. eper, meggy, áfonya)
• édesítő ízlés szerint (elhagyható)
• 1 l víz

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A gyümölcsöket közepes lángon kb. 15-20 percig pároljuk, majd ízlés szerint édesítjük. Az egészet leturmixoljuk, és átpasszírozzuk. Körülbelül négyszeres mennyiségű vízzel hígítva poharakba töltjük.

Megesik, hogy az ember már unja a vizet, a teákat és a smoothie-kat...  Az épp szezonális bogyós gyümölcsök, illetve azok keverékei a legjobb alapanyagok egy nagyon gyorsan elkészíthető, egészséges szörphöz.

Somogyi Anita receptje