Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg levesnek való tyúkaprólék
• 1,5 l víz
• 1 fej vöröshagyma a külső héjával együtt
• 2 szál sárgarépa megtisztítva
• 1 szál petrezselyemgyökér megtisztítva
• 6 szem fekete bors
• 1 lapos ek. himalája só
• 1 marék petrezselyemlevél apróra vágva
• 4 fürjtojás
Elkészítési idő: 150 perc
Elkészítés:
Az átmosott, lecsepegtetett leves-aprólékot egy nagy leveses fazékban közepes lángon, bőséges vízben feltesszük főni. Ha felforrt, és van habja, leszedjük róla, és beletesszük az egész vöröshagymát, a megtisztított, egészben hagyott gyökérzöldségeket és a borsszemeket. Megvárjuk, amíg ismét felfő, és ekkor a legkisebb fokozatra állítjuk a tűzhelyet. Fedőt teszünk a levesre, az egyik oldalon egy résnyi helyet hagyva rajta. Fél óra múlva hozzáadjuk a sót, és tovább főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül egy sűrű szűrőn leszűrjük a levest. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevelet teszünk a tűzforró levesbe, és beleütünk egy-egy fürjtojást.
Ez a leves a legzordabb hideget is feledtetni tudja gyomorsimogató bársonyosságával és tiszta karakterével. És, igen, hihetünk a szemünknek – a fürjtojást nyersen kell belecsúsztatnunk a tűzforró levesbe!
Posta Renáta receptje