Hozzávalók 2 személyre:
A sajtkrémhez:
• 10 dkg ToTu
• 10 dkg ToTu krém
• 3 ek. szénsavas ásványvíz
• pár csepp biocitrom-lé
• 5 ek. olvasztott kókuszolaj
• 5 ek. olvasztott ghí
• 2 ek. Paleolaj
• 2 dkg parmezán sajt (elhagyható)
• só, bors ízlés szerint
A tulipánhoz:
• 3 vékonyabb újhagyma
• 6 szilvaparadicsom
• 1 marék snidling
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A sajtkrém hozzávalóit késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük. Közben a paradicsomok egyik végét éles késsel keresztformában bevágjuk (nem végig), és kávéskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat, üreget képezve. Megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, és leöntjük a keletkezett levet. A kivájt paradicsomokat megtöltjük a sajtkrémmel. A megtisztított újhagymák végeit levágjuk, és hosszában 2-3 csíkra szeljük. A paradicsomok végeit kilyukasztjuk, és beléjük dugjuk a hagymaszárakat (ez lesz a tulipán szára). Tálaláskor snidlinggel díszítjük őket. A csokrot zöldhagymaszárral kötjük át. A maradék sajtkrém hűtőben jól tárolható. Tetszőlegesen ízesíthetjük zöld fűszerekkel.
Dekoratív és könnyű elkészíteni, ráadásul nemcsak egészséges és szép, de nagyon finom is! Kínálhatjuk reggelire vagy uzsonnára egy szelet paleokenyérrel vagy csak úgy magában, és a gyerekeknek is a kedvére való lesz.