Hozzávalók 22 cm-es formához:
• 5 tojás
• 25 dkg darált dió
• 15 dkg eritrit
• 5 ek. frissen facsart narancslé
• csipetnyi só
• 10 dkg paleo étcsokoládé
• 1 ek. kókuszolaj
• 5 dkg pörkölt törökmogyoró
• 5 dkg durvára aprított törökmogyoró
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, az édesítőt kanalanként adagoljuk hozzá, kemény habbá verjük. A sárgáit egyenként beledolgozzuk, hozzáadjuk a narancslét, végül a darált diót is, óvatosan összeforgatjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 160-fokon, sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformában kb. 35-40 perc alatt kisütjük (tűpróba). Rácsra téve, a formában hagyjuk kihűlni, majd miután óvatosan meglazítottuk a forma széle mellett a tésztát, kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk. Közben vízgőz felett a csokoládét a kókuszolajjal megolvasztjuk, félre rakjuk. A török mogyorót a sütőben megpörköljük a felét durvára daráljuk. Ha kihűlt, a piskóta a tetejét egy hurkapálcikával megszurkáljuk és a tetejére öntjük a csokoládét (befolyik a résekbe a csoki), megszórjuk a durvára darált mogyoróval és az egészben hagyott mogyoróval. Hűtőbe rakjuk.
Tipp: Nem szabad túlsütni, mert morzsálódni fog.