Paleolit receptek
Currys csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 kétízületes csirkeszárny (szárnytő nélküli)
- 10 ek. kókuszolaj
- 2 kk. currypor
- 2 kk. méz (vagy porított egyéb édesítő)
- só
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 kétízületes csirkeszárny (szárnytő nélküli)
- 10 ek. kókuszolaj
- 2 kk. currypor
- 2 kk. méz (vagy porított egyéb édesítő)
- só
A mártogatóshoz:
- 20 dkg ToTu krém
- ½ citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- só
- 4 sárgarépa
Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítés:
A szárnyakat besózzuk, és 1-2 órát állni hagyjuk. A kókuszolajhoz hozzákeverjük a curryport és a mézet, majd egy ecset segítségével a szárnyakra kenjük. Kizsírozott hőálló tálba tesszük, lefedjük, és 220 fokon 60-70 percig sütjük őket.
Míg a hús sül, elkészítjük a mártogatós krémet: a hozzávalókat alaposan összekeverjük, a répát pedig csíkokra vágjuk: ez fog egyszerű köretként szolgálni.
A szerény csirkeszárnyból az egyik legízletesebb sült készíthető. Az édeskés ízek és a curry karakteressége kiváló párosítást alkot.