Hozzávalók 4 darabhoz:
• 2 evőkanálnyi reszelt cukkini
• 2 evőkanálnyi szegfűgomba (fagyasztott/bármilyen gomba jó)
• 3-4 evőkanálnyi Yungas manióka liszt
• 2 tojás
• 1.5 dl növényi tej
• ásványvíz szűkség szerint
• 2 tk. peleolaj + a sütéshez
Töltelék:
• 20 dkg maradék sült csirkemell filé - ujjnyi csíkokra vágva
• 20 dkg szegfűgomba
• 5 dkg bacon - aprítva
• kevés kacsazsír
• 1 kisebb fejvöröshagyma - finomra aprítva
• 2 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
• petrezselyem - aprítva
• 2 ek. ToTu krém extra
• ízlés szerint dijoni mustár
• 1 tk. nyílgyökér liszt
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
Palacsinta: A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, sózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk. A gombát késes aprítóban összeaprítjuk. Feltörjük a tojásokat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk. Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a gombát, az apróra vágott petrezselyemlevelet. Jól összekeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel és szükség szerint a szénsavas ásványvízzel. Majd kisütjük, félre tesszük amíg elkészül a ragu.
Töltelék: A bacon szalonnát megsütjük, kiszedjük, és a visszamaradt szalonnazsíron megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát, zsírjára sütjük végül a sült vékonyra szeletelt csirkemellel, a totu krémmel és a petrezselyemmel. A palacsintákba töltjük, szorosan feltekerjük. Melegen kínáljuk.