Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához:
• 15 dkg kókuszreszelék finomra darálva
• 5 dkg holland kakaó
• 1 dkg konjac liszt
• 8 db "L" tojás kettéválasztva
• 10 dkg eritrit
• 8 evőkanál víz
A krémhez:
• 4 dl kókuszkrém
• 20 dkg paleo étcsokoládé
A díszítéshez:
• 3-4 dkg pörkölt török mogyoró durvára őrölve
Elkészítés:
A kókuszreszeléket kávédarálóban ledaráljuk finom liszt állagúra, összekeverjük a konjac liszttel és a kakaóval. A tojások sárgáját a vízzel habosra keverjük. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habbá verjük, majd hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket. A törökmogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára őröljük késes aprítóban.
A masszát kókuszolajjal kikent 12 szeletes zila formába töltjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a formát. A kókuszkrémet felforraljuk, a tűzről félrehúzzuk, majd a csokoládét beletördeljük és egyneművé keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. A réseket a csokikrémmel betöltjük. (A maradék krémet hűtőbe rakjuk, jó lesz később nasinak.) A torta tetejét vékonyan lekenjük a krémmel, és pörkölt törökmogyoróval megszórjuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/