Paleolit receptek

Csokoládéfagyi bogyósokkal

2017.11.10 13:36

Hozzávalók 4 személyre:
- 3 banán
- ½ érett avokádó
- 1 ek. natúr kakaópor
- 1 marék érett bogyósgyümölcs vagy szeletelt magvak (pl. mandula, mogyoró)

Elkészítési idő: 10 perc + fagyasztás



Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és felkarikázzuk, majd lefagyasztjuk. (Úgy a legpraktikusabb, ha egy tálcán szétterítjük a szeleteket.) Érdemes mindig több adagot előkészíteni, hogyha repetára vágyunk, legyen kéznél alapanyag, mert fagyiból soha nincs elég!
A fagyott banánt, az avokádót és a kakaóport fémkéses turmix- vagy aprítógépbe tesszük, esetleg addig daráljuk kézi mixerrel, ameddig krémes állagú nem lesz. Extra édesítés a banán miatt egyáltalán nem szükséges.
A fagyit kis kelyhekbe halmozzuk, és bogyósgyümölcsökkel vagy aprított diófélékkel szórjuk meg.

A fagyi télen-nyáron nyerő választás, ha egy többfogásos menüt szeretnénk megkoronázni vele. Természetes, tápanyagokban gazdag összetevőkből pillanatok alatt készíthetünk egy adagot, csak fantázia és egy kézi mixer kell hozzá.

csokoládéfagyi bogyósokkal