Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
• 20 dkg sztíviával édesített csokoládépasztilla
• 1 tk kókuszolaj
• ízlés szerint tengeri só, szeletelt man dula, liofilizált gyümölcs, szezámmag, pisztácia, kókuszreszelék, stb.
• szilikonforma keskeny, hosszúkás mélyedésekkel (ha ilyenünk nincs, kerek pasztillák is készülhetnek)
Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc dermedési idő
Elkészítés:
A csokoládét a kókuszolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és szilikonformába töltjük. A tetejét tetszés szerint megszórjuk sóval, liofilizált gyümölccsel, szárazon pirított kókusszal, szezámmaggal, mandulaszeletekkel, durvára vágott pisztáciával, vagy ezek keverékével. Ezután hűtőszekrénybe tesszük annyi időre, amíg a csokoládé meg nem dermed, és a formából könnyedén kipattinthatóvá nem válik.
Izgalmas ízvilágú és könnyen szállítható finomság. A csiliport mindenki egyéni bátorsága szerint adagolja a kakaóporba, hiszen minél csilisebb, annál tüzesebb lesz a hatás.
Szabó Anita receptje