Hozzávalók 1 személyre:
• 240 g lazacfilé
• 1 ek. olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors
• kevés citrombors
• 70 g barna csiperke gomba reszelve
• 1 kisebb cukkini reszelve
• 1 maréknyi aszalt paradicsom és kápia paprika
• 1 tk. chili pehely
• 1 tojás
• 1-2 ek. paleo zsemlemorzsa szükség szerint
• 50 g cheddar sajt
• 50 g reszelt parmezán
• 1 ek. ToTu krém
• saláta a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A halfilét bekenjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a citromborssal, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Egy hőálló tálba tesszük bőrével lefelé. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, és állni hagyjuk.
Amikor levet eresztett jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a reszelt gombát, az aszalt paradicsomot, paprikát, a tojást, a Totu krémet, a paleo morzsát, fűszerezzük, összeforgatjuk, majd rárakjuk a lazacra. Megszórjuk a reszelt sajtokkal. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig, majd 220 fokon 10 percig.
Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/