Paleolit receptek

Csirkemellkrémmel töltött sárgarépahajó

2018.04.12 14:26

Hozzávalók (6 darabhoz):
• 20 dkg csirkemell
• 2 vastagabb répa
• 2-3 ek. házi majonéz
• só
• bors

Elkészítési idő: 40-50 perc


Elkészítés:
A csirkemellet enyhén sós vízben 20 percig főzzük, közben a répákat keresztben és hosszában is félbevágjuk. 20 perc elteltével
a répákat a hús mellé tesszük, és további 10 percig főzzük őket.
Vigyázni kell, hogy túl ne főjön a répa, mert ha nagyon puha, szétesik, és nem tudjuk megtölteni.
A répákat tányérra szedjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kivájjuk a közepüket.
A húst egy kicsit összevágjuk és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a répák belsejét és az egyik répa végét. Így 6 hajónk marad.
A répás-húsos masszát 2-3 evőkanál majonézzel, sóval, egy kevés borssal ízesítve krémesre keverjük, és a répahajóba töltjük. Uborkaárboccal díszíthetjük.

A sárgarépa egyik kiemelt gyökérzöldségünk, amelyet már a görögök és a rómaiak is termesztettek: rostban gazdag, és jelentős vitaminforrás. Egyik fő hatóanyaga a béta-karotin, mely erősíti az immunrendszert, és jó hatással van a látásra. A gyerekek nem mindig szokták szeretni, de egy kis rafinériával mindegyikükkel megkedveltethető.

csirkemellel töltött répahajó