Paleolit receptek

Csirkemell parmezános cassava bundában, almás cukkinirösztivel

2018.10.04 15:45
Csirkemell parmezános cassava bundában, almás cukkinirösztivel

Hozzávalók 4 személyre:
• 8 vékonyra szeletelt csirkemell
• só, bors
• 2 közepes tojás
• 1 tk. finomra reszelt parmezán
• szezámliszt és maniókadara a panírhoz

A rösztihez:
• 2 kisebb cukkini
• 2 kisebb alma
• 2 közepes tojás
• 1 púpozott ek. makadámdióliszt
• kókuszolaj a sütéshez

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
A húst sózzuk-borsozzuk, és lehetőség szerint pár órát állni hagyjuk. Szezámmaglisztbe, felvert tojásba, végül a parmezánnal elkevert maniókadarába forgatjuk, és felforrósított kókuszolajban
kisütjük.
A rösztihez a megtisztított cukkinit és az almát káposztagyalun lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztet, megsózzuk, és alaposan átkeverjük. Azon frissiben kisütjük, mielőtt a cukkini levet engedne: kanállal kisebb halmokat teszünk egy kevés felforrósított kókuszolajba, a tetejüket ellapogatjuk a kanállal, és mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára sütjük.


Igazi, ropogós bundájú rántott hús, ráadásul hamar elkészíthető, és remekül illik hozzá az almával felturbózott cukkiniröszti.

Ambrus Anett receptje