Paleolit receptek

Csirke nuggets áfonyamártással

2017.09.28 15:20

Hozzávalók 4 személyre:
A nuggetshez:
- 40 dkg filézett csirkemell
- só
- 4 dkg nyílgyökérliszt
- 2 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg durvára tört szeletelt mandula
- 1 dkg útifűmaghéjliszt
- 4 tojás
- kókuszolaj

Az áfonyamártáshoz:
- 25 dkg áfonya
- 3 dkg eritrit
- 1 narancs leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet fahéj

 

Elkészítési idő: 30 perc



Elkészítés:
Téglalap alakú falatkákra vágjuk a csirkemellet, majd besózzuk. A panírhoz összekeverjük a liszteket a kókuszreszelékkel és a mandulával. Bepanírozzuk a csirkemellfalatkákat, majd bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ügyelünk rá, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert hamar megég a panír.

Míg sül a hús, az áfonyát az eritrittel, a narancslével és a reszelt citromhéjjal pépesre turmixoljuk, majd kb. 15 perc alatt sűrű mártás állagúra főzzük. Egy csipet fahéjjal ízesítjük, és már tálalhatjuk is a csirkefalatkákhoz.
Mivel Magyarországon a felnőttek is imádják a rántott, bundázott húsokat, a gyerekek is így szocializálódnak. A vasárnapi ebéd gyakran tartalmaz rántott húst. Szerencsére nekünk, paleósoknak sem kell nélkülöznünk ezt a finomságot, mert útifűmaghéjból, földimandulából, maglisztekből, darált magvakból tökéletes panír készíthető.

csirke nuggets áfonyamártással