Hozzávalók kb. 8-10 golyóhoz:
• 8 dkg aszalt meggy
• 10 szem aszalt datolya
• kb. 2 ek. víz
• 8 dkg extra jó minőségű étcsokoládé, forgácsokra reszelve
• kb. 1 púpos ek. natúr kakaópor
• csilipor, ízlés szerint
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük. Belereszeljük a csokit, összedolgozzuk vele, és golyókat formázunk belőle. Kakaóporba és/vagy csilis kakaóporba forgatjuk őket. Jól lehűtjük, és trüffel- vagy minimuffinpapírba helyezzük őket. Jól záródó dobozban, hűtőben kb. egy hétig eláll.
Izgalmas ízvilágú és könnyen szállítható finomság. A csiliport mindenki egyéni bátorsága szerint adagolja a kakaóporba, hiszen minél csilisebb, annál tüzesebb lesz a hatás.
Somogyi Anita receptje