Paleolit receptek
Csilis-húsos rakott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
(8 palacsintához):
• 4 dl kókusztej
• 8 dkg zöldbanánliszt
• 1 tk. só
• 3 M-es tojás
• kókuszolaj a sütéshez
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
(8 palacsintához):
• 4 dl kókusztej
• 8 dkg zöldbanánliszt
• 1 tk. só
• 3 M-es tojás
• kókuszolaj a sütéshez
A raguhoz:
• ½ kg darált hús (szárnyas/sertés)
• 1 vöröshagyma
• 1 kisebb paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb paprika
• 1 csapott ek. őrölt paprika
• só
• bors
• 5 dkg házi szalonna
• csilipaprika ízlés szerint
• 1 ek. zsír
• 1 M-es tojás
A cukkinis feltéthez:
• 20 dkg cukkini
• 6-7 dkg parmezán sajt (ízlés szerint)
• 3 M-es tojás
• 1 dl kókusztejszín
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:
A raguhoz felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és vöröshagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt csilit, majd a kockázott paprikát és paradicsomot, és megfonnyasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük az őrölt paprikát, felöntjük kb. 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, az egészet elkeverjük, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ha a hús megpuhult, és elforrta a levét, elkeverünk benne egy egész tojást.
Míg a ragu fő, elkészítjük a palacsintát. Hozzávalóit kézi mixer segítségével csomómentesre keverjük, pár percet állni hagyjuk, egy kevés kókuszzsíron kisütjük, és megtöltjük a raguval.
A cukkinit felkarikázzuk, a 3 tojást pedig elkeverjük a kókusztejszínnel. Kizsírozunk egy kb. 20×30 cm-es jénai tálat, 4 töltött palacsintát helyezünk bele, beborítjuk a cukkinivel, ráöntjük a tejszínes tojás felét, és parmezánt reszelünk rá. Rátesszük a másik 4 töltött palacsintát, meglocsoljuk a maradék tojással és ízlés szerint reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pár percet pihentetjük.
Egy könnyű zöldségleves után kiváló fogás ez a rakott palacsinta, amelynek a tésztája tökéletesen illik a fűszeres, csípős raguhoz.
Ambrus Anett receptje