Paleolit receptek

Csicsókafőzelék zúzapörkölttel

2018.06.28 12:20

Hozzávalók 4 személyre:
A zúzapörkölthöz:
• 70 dkg csirkezúza
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1-1 paprika, paradicsom
• só, bors, őrölt kömény

A csicsókafőzelékhez:
• 1 kg csicsóka
• 1 közepes fej hagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• kókuszolaj
• só, bors, őrölt kömény
• 2 dl kókusztejszín

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
A tisztított, kockázott zúzát az aprított hagymával, fokhagymával összepirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a szintén kockázott paprikát, paradicsomot. Pici vizet hozzáadva készre pároljuk.
A hagymát, fokhagymát kókuszolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott csicsókát, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, nagyjából turmixoljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt. 1-2 percig forraljuk és tálalhatjuk is.

A színhús mellett a belsőségek fogyasztására is oda kell figyelni. A csicsóka pedig prebiotikus rostjaival táplálja a bélflórát. Egy igazán egészséges, gyors étel!

csicsókafőzelék zúzapörkölttel