Paleolit receptek

Citromos-túrós banánkosárka

2019.05.16 12:30
Citromos-túrós banánkosárka

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 L-es tojás
• 3 közepes méretű, érett banán (meghámozva 30 dkg)
• ¼ tk. őrölt fahéj
• 1 csipet só
• 4 ek. kókuszzsír folyékonyra olvasztva
• 2 dkg mazsola
• ½ kezeletlen citrom reszelt héja
• 10 dkg ToTu

Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük. A banánt egy külön tálban pépesítjük, és alaposan összedolgozzuk a tojással. A legegyszerűbb turmixgépet használni. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is a tésztához, és jól elkeverjük. Ezután a folyékony tésztát szilikonos sütőformába vagy muffinformákba töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben légkeverés mellett 15-20 percig sütjük. Kihűlés után kiszedjük a formákból, és már fogyaszthatjuk is.

TIPP: A fahéj helyett próbáljuk ki őrölt vaníliával vagy reszelt gyömbérrel is.

Gyors, könnyű elkészíteni, és gyakorlatilag lehetetlen elrontani – így azok is bátran tegyenek vele egy próbát, akik nem igazán szoktak sütni-főzni. Jól működik csomagolható reggeliként, nassolnivalóként is.

Posta Renáta receptje