Paleolit receptek
Churros - avagy fánk spanyolosan
Hozzávalók 4 személyre:
A fánkhoz:
• 1 dl víz
• 10 dkg kókuszolaj
• 4 dkg kókuszliszt
• 6 dkg nyílgyökérliszt
• 1 csipet só
• 3 tojás
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
A fánkhoz:
• 1 dl víz
• 10 dkg kókuszolaj
• 4 dkg kókuszliszt
• 6 dkg nyílgyökérliszt
• 1 csipet só
• 3 tojás
A sütéshez:
• kókuszolaj
A csokoládészószhoz:
• 5 dkg étcsokoládé
• 10 dkg kókuszkrém
A díszítéshez:
• 1 teáskanálnyi porrá őrölt eritrit
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A vizet a kókuszolajjal nagy lángon felmelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a sóval és kókuszliszttel elkevert nyílgyökérlisztet. Fakanállal addig keverjük a masszát a tűz fölött, amíg az el nem válik az edény falától és a felületén vékony, filmszerű réteg nem keletkezik. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is. A sütéshez az olajat közepes lángon felmelegítjük. A tésztát 10-es csillagcsőrös habzsákba töltjük, és csíkokat nyomunk belőle az olajba. A fánkok mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük, és papírtörlőre szedegetjük őket.
Elkészítjük a csokoládészószt, amihez a kókuszkrémben kis lángon felolvasztjuk a csokoládét. A churrost megszórjuk a porrá őrölt eritrittel, és a csokoládészószba mártogatva fogyasztjuk.
A churros (vagy churro) Latin-Amerikában és egyéb spanyolajkú vidékeken is rendkívül népszerű édesség. Van, ahol krémmel töltik, máshol forró csokoládéba mártogatják, vagy fűszeres porcukorral megszórva fogyasztják. Észak-Amerikában is kapható, népszerű vásári finomság.
Szabó Anita receptje