Paleolit receptek

Cassata Siciliana torta (paleo)

2022.04.07 13:21
Cassata Siciliana torta (paleo)

Hozzávalók:
A piskótához:

• 6 tojás
• 6 dkg  mandula őrlemény
• 6 dkg eritrit
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• csipet só

 

 

A krémhez:
• 60 dkg Totu

• 10 dkg eritrit
• 1 kezeletlen citrom reszelt héja + a leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 2,5 dl víz
• 2 dkg zselatin
• 200 g ToTu krém
• 30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (pl. mazsola, füge, datolya, goji bogyó, liofilízalt eper, mangó, sárgabarack, áfonya, szilva, sárgadinnye)
• 10 dkg paleo étcsokoládé durvára vágva
• 5 dkg  pisztácia

 

A csokimázhoz:
• 3 dl kókuszkrém

• 15 dkg paleo étcsokoládé

 

A díszítéshez:
• 2-3 dkg pisztácia durvára aprítva

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáforgatjuk a mandula őrleményt és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a tojásos masszához, majd a maradék habbal is óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt  tepsire 30x35 centis téglalapot kenünk, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A piskótát 15 percig pihentetjük, majd a papírt lehúzzuk a piskótáról. Az aszalt gyümölcsöket és a pisztáciát durvára vágjuk.
A zselatint a vízben kis tűzön feloldjuk, majd a krém összes hozzávalóival, késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk. Beleforgatjuk a csokoládét és a felaprított gyümölcsöket. 30x10,5 centis püspökkenyér formát kibélelünk frissen tartó fóliával, majd piskótával úgy, hogy a tetejére is kerüljön a tésztából (vagy lapokat vágunk, 4 db). Beleöntjük a krémet. Lefedjük a piskótával, min. 3-4 órára hűtőbe rakjuk dermedni. A csokimázhoz a kókuszkrémet felforraljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és csomómentesre keverjük. A hűtőből kivesszük ,rácsra borítjuk és leöntjük a csokival. A tetejét durvára vágott pisztáciával díszítjük.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/