Hozzávalók:
A piskótához:
• 6 tojás
• 6 dkg mandula őrlemény
• 6 dkg eritrit
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• csipet só
A krémhez:
• 60 dkg Totu
• 10 dkg eritrit
• 1 kezeletlen citrom reszelt héja + a leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 2,5 dl víz
• 2 dkg zselatin
• 200 g ToTu krém
• 30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (pl. mazsola, füge, datolya, goji bogyó, liofilízalt eper, mangó, sárgabarack, áfonya, szilva, sárgadinnye)
• 10 dkg paleo étcsokoládé durvára vágva
• 5 dkg pisztácia
A csokimázhoz:
• 3 dl kókuszkrém
• 15 dkg paleo étcsokoládé
A díszítéshez:
• 2-3 dkg pisztácia durvára aprítva
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáforgatjuk a mandula őrleményt és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a tojásos masszához, majd a maradék habbal is óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire 30x35 centis téglalapot kenünk, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A piskótát 15 percig pihentetjük, majd a papírt lehúzzuk a piskótáról. Az aszalt gyümölcsöket és a pisztáciát durvára vágjuk.
A zselatint a vízben kis tűzön feloldjuk, majd a krém összes hozzávalóival, késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk. Beleforgatjuk a csokoládét és a felaprított gyümölcsöket. 30x10,5 centis püspökkenyér formát kibélelünk frissen tartó fóliával, majd piskótával úgy, hogy a tetejére is kerüljön a tésztából (vagy lapokat vágunk, 4 db). Beleöntjük a krémet. Lefedjük a piskótával, min. 3-4 órára hűtőbe rakjuk dermedni. A csokimázhoz a kókuszkrémet felforraljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és csomómentesre keverjük. A hűtőből kivesszük ,rácsra borítjuk és leöntjük a csokival. A tetejét durvára vágott pisztáciával díszítjük.