Paleolit receptek

Cajun harcsa paszternákchipsszel és salátával

2020.07.02 12:17
Cajun harcsa paszternákchipsszel és salátával

Hozzávalók 4 személyre:
• 6-8 szelet harcsalé (kb. 1-1,5 cm vastagságú)
• ½ dl száraz fehérbor
• olívaolaj a sütéshez
• 1 fej tetszőleges (pl. fodros) saláta

A páchoz:
• 6 ek. olívaolaj
• 1 ek. fűszerpaprika
• ½ ek. cayenne-i bors
• ½ ek. őrölt kakukkfű
• 1 ek. fokhagymapor
• 1 tk. tengeri só
• 2 citrom leve
• 1 kk. frissen őrölt bors


A chipshez:
• 4-6 paszternák vékony karikákra szeletelve vagy gyalulva
• olaj a sütéshez

A salátaöntethez:
• 4 ek. olívaolaj
• ½ citrom leve
• 1 ek. fehérborecet
• ½ kk. tengeri só
• ½ kk. frissen őrölt bors
• ½ kk. őrölt kakukkfű

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
Először a chipset készítjük el: bő forró olajban adagonként kb. 5-8 perc alatt kisütjük a paszternákszeleteket, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.
A halpáchoz egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, és beleforgatjuk a harcsaszeleteket. Kb. 10 percig állni hagyjuk (a citromlé meggyorsítja a  folyamatot, ezért nem szükséges órákig pácolni). Serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon kb. 2-3 perc alatt a harcsaszeletek mindkét oldalát megsütjük.
Sütés közben meglocsoljuk egy kis fehérborral, így a hal finom szaftos marad, és a fűszerek íze is jobban érvényesül. Kiszedjük egy tálba, és pár percig pihentetjük.
A salátaöntethez egy kis tálban homohomogén állagúra keverjük az öntet hozzávalóit. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük (vagy salátacentrifugán átpörgetjük), és tálaláskor meglocsoljuk a salátaöntettel.

Somogyi Anita receptje