Paleolit receptek

Buggyantott tojás pirítóssal, reteksalátával, hollandi mártással

2018.06.14 15:13

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 szelet házi szalonna
• 4 M-es tojás
• paleokenyér

A mártáshoz:
• 3 tojássárgája
• 3 tk. tárkonyecet
• 3 tk. citromlé
• 10 dkg ghí
• só
• bors
• tárkonylevél


A salátához:

• hónapos retek
• retekcsíra
• szárzeller
• alma
• szívsaláta
• újhagyma
• petrezselyemzöld

 

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A mártáshoz a tojások sárgáit elkeverjük a citromlével és a tárkonyecettel, majd az egészet vízgőz fölé helyezzük. Folyamatos kevergetés közben darabonként hozzáadjuk a ghít. A mártást besűrítjük a vízgőz felett, majd tetszés szerint sóval, borssal és tárkonylevéllel ízesítjük.
A salátához való zöldségeket felaprítjuk, elkeverjük a mártással, tálalásig hűtőbe tesszük, tálaláskor pedig retekcsírával díszítjük.
A buggyantott tojáshoz sós, enyhén ecetes vizet forralunk, majd visszavesszük a lángot. A tojást egy merőkanálba ütjük, óvatosan a vízbe tesszük a segítségével, és tetszés szerinti keménységűre főzzük.
A szalonnát beirdaljuk, zsírban ropogósra sütjük, és az egészet pirított paleokenyérrel kínáljuk.

buggyantott tojás