Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg brokkoli (akár a megtisztított szárából is elkészíthető)
• 1 dl olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 marék bazsalikomlevél
• 3 dkg földimandula-panír
• 3 dkg reszelt parmezán
• törött bors
• só
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A megmosott, rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Használhatjuk sült húsok ízesítésére, tésztákhoz, pizzákhoz is.
Ezt a változatot azok is fogyaszthatják, akik kerülik a mogyoró- és dióféléket, illetve az egyéb csonthéjasokat. Az eredeti pesztórecept fenyőmaggal készül, de dióval, mandulával, sőt akár napraforgómaggal is működik az itt használt földimandula helyett.
Szabó Anita receptje