Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg lazac
• 2 ek. kókuszzsír
• 1 csokor friss bazsalikom aprítva
• 20 dkg vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta, bébispenót, endívia)
• 2 ek. extra szűz olívaolaj
• ½ zöldcitrom
• só, őrölt bors
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A lazacot besózzuk, és megszórjuk a bazsalikom felével. A kókuszzsíron mindkét oldalát megsütjük.
A vegyes zöldsalátát tányérra tesszük, meghintjük az olívaolajjal és egy kevés zöldcitromlével, és ráhelyezzük a lazacot. Meghintjük még egy kis bazsalikommal és a frissen őrölt borssal. A lazacot apró darabokra törve is tálalhatjuk.
Vannak klasszikus finomságok, amelyeknél az alapanyag frissessége és ízletessége önmagáért beszél, így már egyetlen aromás fűszer hozzáadásával teljes az ízélmény.
Buzás Anett receptje