Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez:
- 8-10 jó érett, puha húsú barack (lehűtve)
- 1 csipet tengeri só
- 4-5 kisebb bazsalikomlevél
- 1 lime kifacsart leve és reszelt héja
A pesztóhoz:
- kb. 1 marék hámozott pisztáciabél
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 kisebb bazsalikomlevél
- 1 csipet tengeri só
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk, a húsukat pedig a turmixgépbe vagdossuk. Hozzáadjuk a sót, a bazsalikomleveleket, a lime levét és reszelt héját, majd kb. ½ percig turmixoljuk őket. Az így kapott krémlevest hűtőbe tesszük.
A pesztóhoz a pisztáciát, az olajat, a sót és a bazsalikomleveleket egy mozsárban pesztó állagúra törjük.
A lehűtött krémlevest a pesztóval díszítve tálaljuk.
Hogyan tegyünk különlegessé egy finom, érett nyári gyümölcsből készült krémlevest? Valami sós feltéttel, például pisztáciával. E leves másik óriási előnye, hogy egy szempillantás alatt elkészül, és a nálunk kapható mindhárom barackfajtával (őszibarack, sárgabarack és nektarin) csodásan működik.